Teambuilding
Teambuilding i Madhuset
Vi har sammensat et program der tager, udgangspunkt i kernen af vores egen hverdag – køkkenet.
- Formål
Opbygge et større indbyrdes kendskab til medlemmer i teamet. Det vil ske gennem strategiske, praktiske og kommunikative øvelser. - Indhold
Deltagerne inddeles i grupper af 3 til 4 personer. Grupperne skal vælge råvarer fra et råvarebord.
Efterfølgende introduceres grupperne til de værktøjer, de skal anvende i den videre proces, hvor grupperne skal udtænke, tilberede, anrette og præsentere tre retter. - Oplæg v/ Christian Bøjlund
Introduktion og anvendelse af grundsmagene og madens fysiologi – salt, surt, sødt, bitter, umami samt de tre konsistenser.
Der er snacks og fri drikkevare under hele forløbet
Priser | 1200 kr. pr. person (ekskl. moms) |
Kapacitet | 10-20 personer |
Lokation | Madhuset Løgten Bytorvet 11, 8541 Skødstrup |
Gastronomi
Gastronomisk Grundkursus - Sensorik for begyndere
Lær om grundsmagene – surt, salt, sødt, bittert og umami – og hvordan du arbejder med dem, når du skal opbygge en ret.
- Det lærer du
At få din mad til at smage af mere, med udgangspunkt i gastronomisk grundteori.
Vi ser på de 5 t’er: Tilsmagning, teksturer (konsistens, struktur), følesansen, lugtesansen, smertestimuli og temperatur.
En grundig introduktion til hvordan man kombinerer de 5 t’er, samt gastronomisk grundteori for begyndere og øvede. - Det får du
En dejlig middag i godt selskab
Vin, sodavand, te og kaffe igennem hele kurset
Opvasken klarer vi, så du kan koncentrere dig om det vigtige
Ønskes der flere timer og aftensmad kan dette tilkøbes for 299 kr. pr. person.
Priser | 1100 kr. pr. person |
Kapacitet | 10-20 personer |
Lokation | Madhuset Løgten Bytorvet 11, 8541 Skødstrup |
Masterclass Fokus
Øvelser
- 1: Valg af råvarer og sammensætning af ret (strategisk øvelse)
Kursisterne skal, på papiret, kombinere en ret, der har de rette smagssammensætninger, tekstur, konsistens og et flot visuelt udtryk. Det vil sige at retten skal tegnes og beskrives på papir. - 2: Tilberedning og tilsmagning (praktisk øvelse)
Kursisterne skal producere og tilberede deres ret. Kursisterne får hver deres arbejdsstation og udleveret kokkejakke samt råvarer.
Der vil være løbende vejledning. - 3: Anretning og præsentation (kommunikativ øvelse)
Kursisterne skal præsentere deres ret og begrunde deres valg. Det kan være med en fortælling eller historie om retten, ønsker med smag og tekstur eller at føre os tilbage til et barndomsminde.
Den færdige ret skal præsenteres på et dommerbord, hvorefter dommerne (en repræsentant pr. gruppe samt Christian) smager og vurderer.
Undervisningsform:
Deltagerne gennemgår et kort oplæg, modtager rådgivning og metodevejledning, samt gennemfører konkret afprøvning. Christian bistår og er klar med rådgivning i køkkenet.
Evaluering:
Retterne vil blive vurderet ud fra valg af råvarer, råvarehåndtering, tilberedning, anretning og præsentation. Det bedste resultat vil blive fremhævet.
09:00-09:30 | Ankomst og let morgenbuffet |
09:30-10:00 | Introduktion til de 5 t'er |
10:00-11:00 | Øvelse 1 - strategisk øvelse |
11:00-11:30 | Præsentation af øvelse 1 |
11:30-12:00 | Frokost |
12:00-14:30 | Øvelse 2 - praktisk øvelse |
14:30-14:45 | Pause |
14:45-15:30 | Øvelse 3 - kommunikativ øvelse, smagning og votering |
15:30-16:30 | Afslutning efter eget program, "fri leg" |
Hvis ønskes: | |
16:30-18:00 | Social Dining - 2 retter. (299 kr. pr. person) |
Priser | 1100 kr. pr. person |
Kapacitet | 10-20 personer |
Lokation | Madhuset Løgten Bytorvet 11, 8541 Skødstrup |
Afhentning: Maden afhentes på vores adresse: Madhuset Løgten Bytorvet 11, 8541 Skødstrup. Afhentningstidspunkt aftales ved bestilling.
Levering: Vi bestiller en taxi som leverer maden og I står selv for afregning med chaufføren.
Vi tager hensyn til allergener, husk blot at informerer om dette ved bestilling
Eventuelt lånt service skal leveres tilbage inden for 5 dage. Kontakt os for at aftale nærmere.
Vi tilbyder i øjeblikket ikke serveringspersonale. Hvis I har behov for serveringspersonale kan det f.eks. findes via Chabber.com.