Madhuset Løgten

Konsulentarbejde

Konsulentarbejde handler om at udbrede viden om hvordan mad skal opleves med omtanke, i stedet for blot at spise det. Det handler om at uddanne andre ved hjælp af forskning, procedurer og gode råd, samtidig med at de gode råvarer og behandlingen af dem stadig er i højsædet. Dette arbejde handler om udviklingen af menuer og forståelsen af teorien bag. Et besøg fra en konsulent er ikke et madlavningskursus, men en dynamisk proces med fokus på udvikling, forretningsstruktur og forbedring af nuværende processer. 

Udover arbejdet i selve køkkenet, er der også fokus på strukturen af den organisation der drives, hvilket er essentielt for at kunne drive en succesfuld forretning. Hvis ikke det strukturelle omkring forretningen er på plads, risikerer man ikke at få det fulde udbytte af sit arbejde i køkkenet.  

Det er vigtigt at forstå at madlavning er meget mere end blot en kombination af de 5 grundsmage. Dog er det vigtigt at forstå at disse grundsmage ikke skal tages for givet, da de hver især tilfører noget unikt til din madoplevelse. Det er grundstenene for at gøre maden mere spændende, med virkemidler vi alle er i besiddelse af. 

Derfor fokuserer det konsulent arbejde i høj grad om at vejlede i simple og attraktive løsninger, baseret på teorier og forskning på området omkring madens fysiologi.  

Konsulentarbejdet og produktudviklingen er baseret på nedenstående idéer, som hver især er essentielle for at den færdige ret i højere grad bliver en oplevelse, end blot et måltid vi spiser uden at tænke over.  

  • Mad laves med jordnære, gode og simple råvarer – men med tanke bag og større mening som mål 
  • Der er fokus på den autentiske oplevelse af det at spise, samtidig med at ens horisont udvides  
  • Think global, act local” – madens kvalitet afhænger ikke af hvor dyre dine råvarer er, men af hvad du gør med de råvarer du har til rådighed 

At lave mad på denne måde er i høj grad fokuseret på hyggen ved socialt samvær, hvilket hæver niveauet for den oplevelse det er at spise en ret. Mad der spises sammen med folk man holder af, aktiverer ikke blot stimulanser i hjernen – men også erindringer, oplevelser og minder vi har gemt i hjertet. 

Produktudvikling

Som en del af konsulentarbejdet er der fokus på produktudvikling. Hvad end du ønsker vejledning eller en ny opskrift på mayonnaise der er skræddersyet til dig, tilbyder vi det til dig.  
Opskrifterne udvikles ikke efter hvilke ingredienser der er de mest populære og mest benyttede på markedet lige nu. Det handler i højere grad om at udvikle opskrifter der har fokus på processerne bag at gøre hvad vi anser for ‘hverdagsingredienser’.  

Når vi taler om produktudvikling handler det derfor om det at udvinde mest muligt smag fra råvarer vi kender, samtidig med at smagen tages til et endnu højere niveau.  

Ved hjælp af erfaring, viden og forskning målrettet lige præcis dette aspekt af madlavning, har vi unikke muligheder for at udvikle opskrifter der ikke blot redefinerer hvordan man laver mad – men i lige så høj grad hvordan vi tænker og oplever det at spise.  

Konsultation eller hjælp til produktudvikling

Det kan til tider være svært at finde ud af hvilke knapper der skal skrues på, eller hvad næste skridt i processen er, når du skal tage din virksomhed til nye højder.  

Hvis du ønsker en gennemgang af din virksomhed med fokus på optimering af organisationsstrukturen, hjælp til nye opskrifter der skaber en oplevelse for dine kunder eller gode råd til at udnytte det fulde potentiale din virksomhed med garanti indeholder, så kontakt os.  

Du kan ringe til os på +45 53 85 36 06 eller sende os en mail på mail@madhusetlogten.dk. Du kan også anvende kontaktformularen her på vores hjemmeside.  

Når en kok har fokus på taktilitet er det i høj grad kombineret med tekstur. Det skyldes at teksturmodpolerne i munden betyder meget for sanseindtrykket, hvilket er det samme som følelsen i fingrene gør.